Gør Det Selv | Guide

Det er ikke altid der er ekstra luft i økonomien. Og det tager Tæppelager i den grad højde for. Vi er de billigste på markedet uden at gå på kompromis med kvalitet, men vi forstår idéen i selv at montere et gulvtæppe for at spare nogle penge. Det kan man godt, men man skal være forberedt og man skal huske at medbringe en håndfuld tålmodighed og godt humør med i værktøjskassen hvis resultatet skal være godt. Læs med her på siden for at blive klogere på tæppe montering. 

Indholdsfortegnelse

Sandheden bag GRATIS montering

Mange tæppeforhandlere reklamere med gratis montering. Men er det nu helt rigtigt? – Hvis du spørger os, så er det at fuppe kunden. For naturligvis er der ikke nogen som arbejder gratis. Der bliver som du nok godt ved, pålagt et installationsgebyr oveni tæppets oprindelige pris. 

Gør det selv montering

Man kan naturligvis spare nogle penge ved selv at montere sit nye gulvtæppe, men så skal man være nøje forberedt og vi anbefaler at selvom du læser vores guide, alligevel ser to til tre videoer på Youtube, for at få hele vores guide visualiseret. Tæppelager står altid klar i åbningstiden, hvis du skulle have spørgsmål. Tlf. 33 23 06 51.

 

 

Hvad skal du bruge?

Lær At Ligge Gulvtæppe - De 5 Gyldne Tricks

Du skal naturligvis have et gulvtæppe. Vi anbefaler at du køber det hos Tæppelager – Hér får du meget tæppe for pengene med en tilfredsstillende og sikker Garanti. 

Du skal bruge en flad skruetrækker og en hobbykniv. Skruetrækkeren skal du bruge til at markere gulvtæppet og hobbykniven skal du bruge til at skære med.

Dobbeltklæbende tape skal du bruge til at holde tæppet godt fast med gulvet. Der findes forskellige typer dobbeltklæbende tape. Nogle er bedre end andre. De dårlige efterlader alvorlige spor efter afmonteringen og kan ødelægge dit gulv. Gør dig derfor umage med at finde det rigtige dobbeltklæbende tape, for hér kan det ikke svare sig at spare 100,00 kroner. 

Du skal bruge et målebånd for at måle op i rummet, netop for at sørge for der er tæppet nok til at dække hele gulvet i rummet. 

Tålmodighed, godt humør, vand og afslappende musik i baggrunden er med til at give dig ro og koncentration. Dette resultere som regel altid med et lækkert og velmonteret gulvtæppe!

Den pæne side mod din væg

Du kan spare tid ved at finde den længste og pæneste side, og placere denne op mod din væg. På denne måde undgår du at skulle skære den del af tæppet, da den del allerede er klaret og giver et flot resultat. 

Det er vigtigt at inden du starter din montering bruger tid på at placere gulvtæppet rigtigt, for at skabe de bedste forudsætninger inden opstart. Det er nemlig inden du starter du kan se hvordan du angriber skæreopgaven lettest mulig. 

Sådan gør du

Hos Tæppelager koster det ikke mange penge at få sit tæppe monteret, men man kan også godt selv gøre det. Hér finder du en guide til hvordan du selv kan montere dit nye gulvtæppe. Hav altid en flad skruetrækker, en hobbykniv, dobbeltklæbende tape og en lille håndfuld tålmodighed. 

Først og fremmest skal du (hvis du ønsker det) sætte dobbeltklæbende tape langs alle vægge, uden at pille den øverste lag af endnu. Herefter sætte du gulvtæppet ind i rummet og sørger for at dit gulvtæppe rækker ud over hele rummet, således at hele gulvoverfladen er dækket til med tæppe. Du skal herefter tage en flad skruetrækker i hånden for at markere hvor hobbykniven skal skære. Du bukker tæppet med den flade skruetrækker for at markere i gulvtæppet, så glider kniven også bedre igennem tæppet bagefter. 

Når du er færdig med at markere i tæppet med den flade skruetrækker, så køre du kniven forsigtigt igennem den markering du har lavet i gulvtæppet. Sørg altid for at kniven er skarp, og du kan altid knække bladet af, hvis den ikke er skarp nok. Husk at gøre brug af den lille håndfuld tålmodighed du har med i værktøjskassen, og skær forsigtigt i tæppet hele vejen rundt. 

Når du har skåret tæppet fint til, så løfter du i hjørnerne og piller det øverste lag af i den dobbeltklæbende tape du monterede på gulvet i  starten. Lige så forsigtigt slipper du gulvtæppet ovenpå gulvet og glatter tæppet ud over tapen. 

Nu skulle du gerne være færdig og i øvrigt Tillykke med dit nye gulv. Hvis du har spørgsmål undervejs er du altid velkommen til at kontakte Tæppelager’s kunde support på 33 23 06 51.

Lidt ekstra...

Ovenstående tip, er for til for at sikre flere centimeter i tæppet. Hellere have 10cm for meget end 2cm for lidt. Det er først og fremmest mega ærgerligt hvis du lige står og mangler 2cm, og for det andet så giver det bedre plads til at skære. Skære du forkert? – Jamen så er der nogle centimeter på den anden side du kan skubbe tilbage og give dig et forsøg mere. 

Tæppets struktur

I mange tilfælde kan et tæppe rent faktisk have flere forskellige farver, alt efter lysets indgangsvinkel. Derfor er det altid en god idé at overveje hvilken retning tæppet skal ligge i rummet. 

Man kan tit også opleve at man ikke kan fange tæppets specifikke farve på et kamera. Tæppet har ofte forskellige farver, alt efter lysvinkel, rummets struktur, indretning samt hvilket kamera du bruger. 

Nyhedsbreve, inspiration og flere artikler?

Indtast din email… Du får også GODE TILBUD

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores privatlivspolitik, vilkår og betingelser. Du kan til enhver tid melde nyhedsbrevet fra igen.

Flere indlæg

Du vil måske også læse lidt om...

Brug for inspiration til tæpper?

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev som er fyldt med alt du har brug for at vide om gulve, og tæpper til din bolig.

VIND! Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du chancen for at vinde et valgfrit juletræstæppe til en værdi af 995 kroner. Vinderen trækkes den 24/12, bliver offentliggjort i nyhedsbrevet og får direkte besked.

pexels-medhat-ayad-447592_1