3 tips inden du selv lægger gulv. 3 fejl du ikke må lave!

Et klikgulv kan normalt installeres af den gennemsnitlige person. Det kræver dog omhyggelig planlægning, fordi ellers øger du sandsynligheden for, at lave fejl, der enten vil tvinge dig til at lave det hele om eller resultere i et ujævnt og uskønt gulv. Hvor et helt nyt klikgulv kan være resultatet. Og så havde man været bedre forinden, hvis man havde ringet til en professionel.

Du kan læse denne artikel fra tæppelageret. Hvor vi guider dig i hvordan du opsætter og fuldfører arbejdet, så du får det mest fantastiske klikgulv.

Du kan finde en trin-for-trin vejledning til installation af dit eget klikgulv nedenfor.

Lær at ligge gulv

Indholdsfortegnelse

Sandheden bag GRATIS montering

Mange tæppeforhandlere reklamere med gratis montering. Men er det nu helt rigtigt? – Hvis du spørger os, så er det at fuppe kunden. For naturligvis er der ikke nogen som arbejder gratis. Der bliver som du nok godt ved, pålagt et installationsgebyr oveni tæppets oprindelige pris. 

Gør det selv montering

Man kan naturligvis spare nogle penge ved selv at montere sit nye gulvtæppe, men så skal man være nøje forberedt og vi anbefaler at selvom du læser vores guide, alligevel ser to til tre videoer på Youtube, for at få hele vores guide visualiseret. Tæppelager står altid klar i åbningstiden, hvis du skulle have spørgsmål. Tlf. 33 23 06 51.

 

 

Når du lægger klikgulv, skal du være forsigtig.

Lær At Ligge Gulvtæppe - De 5 Gyldne Tricks

Der er flere ting, du skal være opmærksom på for at undgå fejl:

  • Det er ekstremt vigtigt at planlægge og måle ordentligt.
  • Jorden skal være flad.
  • Sørg for, at der ikke kommer lyde fra gulvet.
  • Husk, at væggen og gulvet skal være adskilt med luft.
  • Forbind pladerne fuldstændigt med et klik.
  • Tjek for ujævnheder i underlaget.


Når du lægger et klikgulv, kan selv nogle få millimeters ujævnheder på betongulvet eller et underliggende trægulv resultere i væsentlige problemer. Som et resultat bør du først lede efter og rette eventuelle fejl.

Hvor store ujævnhederne på undergulvet skal være, kan ses i klikgulvsvejledningen. Normalt skal der være 2 mm eller mindre niveauændring ved 2 meter.

Sådan tjekker du gulvet:

Ret eventuelle mindre ujævnheder i betongulvet. fjern bittesmå buler fra gulvet, hvis der er en lille fordybning, så læg noget gulvbræt mellem det trinabsorberende underlag og klikgulvet.

Større ujævnheder forhindrer brugen af ​​et klikgulv. Underlaget kan dog udjævnes med f.eks. en spartelmasse.

 

Dette værktøj skal bruges.

Et klikgulv af træ skal lægges ved hjælp af specifikke værktøjer og løsninger. Tæppelageret råder dig til, at have følgende:

  • Blokke af afstandsstykker den passende bredde
  • Harpejern
  • stiksav med et robust blad
  • Knæbeskyttelse/puder.

Isenkræmmere og onlinebutikker sælger begge de førnævnte varer. Køb afstandsblokke eller lav dine egne ved at skære den passende tykkelse af MDF-pladen.

Sådan måler du dit klikgulv i træ

Opmåling af gulv

Ved at måle arealet op, inden du begynder, kan du undgå at skulle lægge gulvbrædder, der er for små. Du kan også overveje rummets forhindringer, såsom en væg, der strækker sig ind i rummet eller rør, der stikker ud fra gulvet.

Underlag, der absorberer trin til dit klikgulv

Gulv underlag

Under dit klikgulv skal der altid være et absorberende underlag for at forhindre raslen og forhindre fugt. Underlaget er konstrueret af et blødt stof, absorberer overfladen støj og ufuldkommenheder.

Brug polymerskum til, at kliklgulv lagt på et gulv på et betongulv.

Du kan købe specialiserede lyddæmpende plader lavet af et tykkere materiale, hvis du ønsker mere lydabsorbering, som hvis du installerer et klikgulv på første sal og ikke vil høre fodfald nedenunder.

GRATIS OPMÅLING

Indtast din e-mail… Og Få en uforpligtende samtale om dit nye gulv

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores privatlivspolitik, vilkår og betingelser. Du kan til enhver tid melde nyhedsbrevet fra igen.

Regl 1: Start dit klikgulv rigtigt!

For at have den rette afstand til væggene og undgå at få et lille hjørnestykke, er det afgørende at starte dit klikgulv rigtigt. Slå den anbefalede afstand mellem gulvet og væggen op i klikgulvsvejledningen. Typisk skal der være 1 mm luft for hver meter gulv. Dog max 6 mm.

Den nemmeste måde at holde afstanden på er at købe eller lave nogle afstandsklodser i den ønskede tykkelse. Brug cirka fire afstandsblokke på et gulvbræt i hele længden.

Regl 2: Læg et solidt, spildfrit klikgulv.

Når du monterer klikgulvet, skal du overveje, hvordan dine gulvbrædder vil blive placeret i forhold til hinanden. For at gulvet er stabilt, skal der være mindst 60 cm mellem hvert kryds fra række til række.

Sådan overvinder du udfordringen.

Din evne til at overvinde barrierer i rummet vil afhænge af, hvor godt du har planlagt din strategi fra begyndelsen. Hvis du aldrig har prøvet at ligge gulv før. Skal du overveje om du kan skære gulvbrædderne korrekt. For at opnå en anstændig finish kan du klikke gulvet rundt om en væg eller en anden genstand, der rager ind i rummet.

Regl 3: To tilgange til rør i gulvet

Der er to muligheder for et behageligt resultat, hvis et rør skal igennem dit klikgulv og op til noget som en radiator.

Den første fremgangsmåde er den enkleste, men den kræver, at der kun er et rør i gulvet, og at det monteres således, at der skabes en forbindelse mellem to brædder direkte ved siden af ​​røret. Husk at der skal være 6 mm luft rundt om radiatorrøret.

Den anden teknik involverer at skære en kile i dit gulvbræt og er lidt mere udfordrende. Dette er den procedure, du skal følge, hvis dine radiatorrør er forbundet med hinanden. Her skal du for eksempel skære en 30- til 45-graders kile fra midten af ​​brættets hul ved hjælp af en vinkelmåler. Påfør trælim på kilen.

Begge teknikker kræver en kopboremaskine. Læg de to nødvendige brædder sammen, og bor derefter en samling med et kopbor.

Nyhedsbreve, inspiration og flere artikler?

Indtast din email… Og Få 20 % Ekstra på dit nye gulv

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores privatlivspolitik, vilkår og betingelser. Du kan til enhver tid melde nyhedsbrevet fra igen.

Flere indlæg

Du vil måske også læse lidt om...

Brug for inspiration til tæpper?

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev som er fyldt med alt du har brug for at vide om gulve, og tæpper til din bolig.

VIND! Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du chancen for at vinde et valgfrit juletræstæppe til en værdi af 995 kroner. Vinderen trækkes den 24/12, bliver offentliggjort i nyhedsbrevet og får direkte besked.

pexels-medhat-ayad-447592_1